Ik ben Karolien Marck, de bedenker en oprichter van Kangoe

Leuk je te leren kennen

Ik ben Karolien Marck, zorgzaam en perfectionistisch ingesteld, een hoogsensitief persoon, een ervaringsdeskundige in burn-out, getrouwd met mijn soulmate Robby en trotse mama van 2 prachtige kinderen. Maar daarnaast ben ik ook een onderneemster vanuit het hart, vanuit mijn passie, vanuit mijn buikgevoel.

Mijn verhaal

Burn-out, over & out

Het begon voor mij op 11 augustus 2017 toen ik eindelijk toegaf aan de noodkreet van mijn lichaam. Dat ik inzag dat het zo niet verder kon na 3,5 jaar niet meer doorslapen. Dat ik de knop van Pauze heb ingedrukt en mezelf heb herontdekt. In 9 maanden tijd leerde ik weer wat bewuster in mijn schoenen staan en dichter bij mijzelf komen.

Ik volgde een training rond het vinden van mijn passie, ging me meditatie - en ademhalingsoefeningen eigen maken om beter te slapen, deed aan mindfull wandelsessies en aan yoga om meer te focussen. Ik ontdekte toen ook dat ik een HSP’er (hoogsensitief persoon) ben en eindelijk vielen alle stukjes op zijn plaats.

Belang van energie

In 2019 ging ik een energietraject volgen om bewuster om te gaan met mijn energiepeil. Ik leerde hoe belangrijk het is om te weten waarvan of van wie je wel of geen energie krijgt. En hoe je spaarzaam maar gericht die energie inzet. Daar ontdekte ik ook a.h.v. een talentenanalyse dat ik een andere richting uit moest dan voorheen, voor mij geen gelijkaardige marketing job meer in een corporate omgeving.

Eenzame zoektocht naar verandering

Het heeft mij uiteindelijk bijna 3 jaar gekost om te weten wat ik nu weet en weer in mijn kracht te staan. Het is een eenzame zoektocht geweest, geleid door kennis uit boeken en blogs, door toevallige en minder toevallige ontmoetingen en door het ontdekken van specifieke methodes en technieken. Daarnaast bleek persoonlijke begeleiding echt nodig. En dit op verschillende vlakken, zowel emotioneel, als fysiek als bij mijn mentale ingesteldheid (mindset).

Impact van overgevoeligheid voor prikkels

Dat gevoelig zijn voor overprikkeling zoveel impact heeft op jezelf en relaties, is iets wat ik wil dat anderen sneller beseffen dan ik deed. Ik wil jou doen inzien en laten ervaren welke begeleiding en hulpmiddelen gepast zijn voor jouw unieke persoonlijkheid. Met KanGoe.be wil ik een wegwijzer bieden in die zoektocht van overprikkeling.

Ik help je zowel online als offline samen met coaches en therapeuten, actief op allerlei domeinen waarop je overprikkeling, het over je grenzen gaan, kan aanpakken. Maar steeds met een persoonlijke touch van mij als burn-out en HSP ervaringsdeskundige én marketeer.

Met prikkelarme groetjes,

Prikkelend nieuws

Wil je ​op de hoogte blijven​ van de meest interessante blogs, de geplande events en de nieuwigheden? Ontvang op een niet te overprikkelende maandelijkse basis onze nieuwsbrief.